Dræbersnegl

Sneglenes interesse for vand og gær/sukkervand ses her tydeligt. ?Det er en meget billig og giftfri måde at minimere bestanden af dræbersnegle i haver, ligesom arbejdsindsatsen er minimal,? forklarer Eskild Keller. I din egen udgave skal kartonen ikke skæres op, sneglene finder ind af den runde åbning. Privatfoto

Dræbersnegl

Hidtil bedste metode til dræbersnegle?

 

 

 

 

Links

Deltag i debatten om dræbersnegle

Af MADS STENSTRUP

Offentliggjort 03.09.07 kl. 13:00

Lidt gær blandet i sukker- eller honningvand i en mælkekarton, der vender opad, lyder til at være en læser fra Tjeles hemmelighed. Og billeddokumentationen er overbevisende.

FPN-redaktionen har set det som et af sine eksistensformål – ihvertald denne sommer – at sikre haveejerne blandt læserne viden om mulighederne for at bekæmpe deres plagsomme dræbersnegle. Her bringer vi et billede af Eskild Kellers tilsyneladende succesfulde metode:

Eskild Keller fortæller hjemme i haven i Tjele ved Nørreådalen at have eksperimenteret en del med at fange dræbersnegle på en let, billig og giftfri måde og er kommet frem til følgende: En tom A38- mælkekarton fyldes med en halv liter vand tilsat 1/10 pakke gær, (ca. 5 g) og et par teskefulde sukker eller honning. Blandingen rystes grundigt, gerne evt. med rester af mælkeprodukter i kartonen.

Læg så, skriver han, kartonen på jorden eller i græsset, men sådan at toppen skråner opad.

”På en nat kan der komme fra 25 til 50 dræbersnegle i en mælkekarton. Ved ca. 50 snegle i kartonen er den fyldt. En karton er nem at tømme og kan bruges mange gange.”

Men hvorfor lige gær og ikke øl?

”Det er min erfaring, at snegle lader sig lokke af rådne frugter f.eks., der lugter gæret, derfor helst også A-38 kartonen fremfor andre mælkekartonner. Jeg har også prøvet med øl, men vil hellere drikke øllen selv og er i øvrigt Ikke sikker på, hvor længe duften holder med øl. Gær synes jeg virker bedre og er også billigere,” siger pensionisten, der har en fortid som forsker på forskningscenter Foulum.

De druknede snegle ender i øvrigt i et hul på hans en tønder land store grund.

 

 

[contact-form-7 404 "Not Found"]