Snerydning

Det er aftalt med entreprenør Martin Balskilde Andersen, at han varetager snerydningen i Grundejerforeningens område. Man må dog forvente, at der i perioder med stor travlhed kan være forsinkelser i rydningen. Der vil også blive gruset og saltet efter entreprenørens vurdering.

Aftalen med Martin siger, at han først skal rydde “hovedvejene” i GKLs område ind til rundellerne. Når hovedvejene er ryddet, ryddes det sidste på rundellerne.

Meget ofte vil rundellerne blive ryddet i første omgang. Det sker, når Martin vurderer, at snemængden er så beskeden, at det nemt kan lade sig gøre og samtidig nå alle vejene. Det er hans vurdering og beslutning ifølge aftalen.

Skulle der blive perioder med meget sne og stor travlhed, vil stierne først blive ryddet, når presset tager af.

sne_1

 

 

 

Det er sikkert, at det ikke bliver os, der kommer og rydder sne 🙂 ……. Men nyd det!

 

 

 

Sådan er reglerne for snerydning ifølge Bolius:

Det er dit ansvar som husejer, at andre ikke falder og kommer til skade på en sneglat vej udfor dit hus.

Her er reglerne for snerydning:

•Hvis du bor ud til en offentlig vej, har du pligt til at rydde sne og salte eller gruse dit fortov og stier.

•Hvis du bor på en privat vej, er det dig selv eller grundejerforeningen, der har pligt til at rydde. Hvis det er dig selv, skal du rydde ud til midten af vejen. Ejeren på den anden side har pligt til at rydde den anden halvdel.

•Du behøver ikke haste hjem for at rydde sne. Reglerne siger, at du skal rydde mellem kl. 7 og 22. I weekenderne mellem kl. 8 og 22.

•Hvis du ikke rydder dit fortov, kan du blive dømt til at betale erstatning, hvis en person falder og kommer til skade. Det kræver dog, at personen kan bevise, at du har forsømt din pligt til at rydde – for eksempel ved hjælp af vidner.

•Hvis du gentagne gange undlader at rydde dit fortov, kan kommunen vælge at gøre det og sende regningen til dig.

•Man kan også få en bøde for ikke at have ryddet for sne, ligesom man kan risikere, at posten ikke bliver afleveret eller affaldsstativet tømt, hvis det ikke er sikkert at gå på din grund.

•Kilde: Bolius.dk